Saturday, December 13, 2008

Harry Potter and the Chamber of Secrets Quiz

1. Who opens the Chamber of Secrets?
a. Harry Potter
b. Ginny Weasley
c. Hermione Granger
d. Draco Malfoy

2. What is the term used for the ability to talk to snakes?
a. Transfiguration
b. Parsletongue
c. Occlumency
d. Serpantongue

3. How can you free a house elf ?
a. Give the elf a piece of clothing
b. Take the elf a bath
c. Tell the elf Thank you
d. Simply tell the elf its free

4. Who is Aragog?
a. A Dragon
b. A Giant Spider
c. A Snake
d. A Dog

5. Who blocks Platform 9 3/4 from Harry and Ron?
a. Dobby
b. Lucius Malfoy
c. Dumbledore
d. Snape

6. Who accidentally turns into a Cat from poyjuice potion?
a. Ron
b. Harry
c. Hermione
d. Neville

7. What student wants a picture with Harry?
a. Parvati Patil
b. Colin Creevey
c. Cho Chang
d. Ginny Weasley

8. Who is the Minister of Magic?
a. Dumbledore
b. Professor McGonagall
c. Conelius Fudge
d. Voldemort

9. In the Dueling Club, who is Harry matched up to fight?
a. Malfoy
b. Ron
c. Crabbe
d. Goyle

10. Who is the heir of Slytherin?
a. Tom Riddle
b. Malfoy
c. Harry Potter
d. Moaning Myrtle

Answers:1. B, 2. B, 3. A, 4. B, 5. A, 6. C, 7. B, 8. C, 9. A, 10. A

photo credit:, google pics

Sunday, November 2, 2008

The Tales of Beedle the Bard

Don't miss out on this great book from J.K. Rowling. This is the book she mentions in Harry Potter and the Deathly Hollows. This is the book that Dumbledore gives Hermione. Order your copy today!

Saturday, November 1, 2008

Harry Potter and the Sorcerer's Stone Quiz

1. What spell does Hermione use on Neville in the Gryffindor common room?
a. Petrificus Totalus

b. Expecto Petronum
c. Bombarda

d. Avada Kadavra

2. Who cast's a spell on Harry's broom during his first Quidditch match?

a. Professor Dumbledore
b. Professor Snape
c. Professor Quirrell
d. Draco Malfoy

3. What guards the trap door on the third floor?

a. Buckbeak
b. Ms. Norris

c. Dementor

d. Fluffy

4. What spell does Hermione use on the train to fix Harry's glasses?
a. Alohomora

b. Expelliarmus

c. Oculus Repairo
d. Nox

5. On his way to work, what odd thing does Mr. Dursley see?
a. bat's laying down
b. owl's swimming in a bird bath
c. a cat reading a map
d. frogs leaping out of a chimney

6. The Sorcerer's stone was in which vault?
a. 317

b. 713
c. 247
d. 177

7. Who was the Captain of the Gryffindor Quidditch team during Harry's first year?
a. Angelina
b. Fred Weasley
c. George Weasley
d. Oliver Wood

8. Who created the Sorcerer's Stone?
a. Dumbledore and McGonagal
b. Snape and Moody
c. Dumbledore and Nicolas Flamel
d. Voldemort

9. What is in the core of Harry's wand?
a. Unicorn Hair
b. Phoenix Feather
c. Dragon heart string
d. Hippogriff feather

10. Who was really after the Sorcerer's Stone?
a. Professor Quirrell
b. Professor Snape
c. Lord Voldemort
d. Lucius Malfoy

1. a 2. c 3. d 4. c 5. c 6. b 7. d 8. c 9. b 10. c

photo credit: